top of page

Za spas bolnice! Pozivamo građane na protest ovog petka


Za petak, 25. novembar, zakazan je još jedan protest za spas bolnice Meljine - dvočasovna blokada GP Debeli brijeg. Tim povodom NVO Diabet life ponovo poziva sve građane a posebno one koji se bore sa dijabetesom ili ga imaju u porodici, da zajedno izrazimo građanski pritisak na Vladu i institucije i nedozvolimo gašenje bolnice!


Podsjećamo da je naše udruženje često isticalo neophodnost opstanka bolnice Meljine i zaista je suvišno trošiti riječi o potrebi bolnice kako osobama sa dijabetesom, tako i svim građanima Herceg Novog a, stanjem u bolnici, već polako "iskušavamo" kako je biti bez bolnice.


Stava smo da je vaninstitucionalna borba neophodna, a, sve su prilike i radikalizacija protesta.


Zato ponovo pozivamo sve osobe sa dijabetesom koji su u mogućnosti, kao i sve građane Herceg Novog, da ovog petka, 25.11. u 11 h, budu na protestu - blokadi graničnog prelaza Debeli brijeg koja će se održati ove nedjelje, 6.11. u 11 h.


Takođe ponovo pozivamo sve građane i političke aktere u gradu, bilo iz vlasti, bilo iz opozicije, na apsolutno jedinstvo po pitanju opstanka i ustrajnost u zahtjevanju na iznalaženju trajnog rješenja za bolnicu, kao i na organizaciju novih protesta ukoliko se pokaže kao neophodno sve do ispunjenja cilja, što će naše udruženje svakako i podržati.

0 comments
bottom of page