top of page

VIDEO / Dan dijabetesa za novljane posebno težak. Iz Min. zdravlja i FZO bez odgovora na naše dopise


Naše je udruženje i ove godine učestvovalo u akciji besplatne kontrole šećera u subotu i predavanju dr. Nataše Radović u ponedjeljak povodom Svjetskog Dana dijabetesa. i, nažalost, uprkos blagom povećanju u odnosu na prošlu, i dalje se premali broj novljana odazvao ovim akcijama. Nema opravdanja za izbjegavanje kontrole koja traje samo 10-ak sekundi I koja je besplatna a nadohvat ruke.


Nažalost, iako bi na ovaj dan trebalo posebno staviti akcenat na probleme i poboljšanje kvaliteta života kao i koristiti ga za podizanje svijesti o ovom "tihom ubici", novski dijabetičari su ove godine u još nezavidnijem položaju i dodatnoj strepnji za svoje zdravlje u odnosu na prošlu jer je naš grad na korak do gubitka bolnice I kraha Instituta.


Podsjećamo, među prvima smo reagovali na ukidanje dijela usluga o trošku Fonda zdravstva u bolnici Meljine i odmah poslali dopise Fondu i ministru zdravlja sa detaljnim obrazloženjem zašto je to potez na štetu građana ovog grada i bolnice što se, nažalost i obistinilo.


Na naše argumente i sugerisanja niko se nije udostojio čak ni kurtoazno da odgovori, ne nama kao NVO udruženju, već kao građanima koji ih plaćaju, što je jasan pokazatelj i dokaz nebrige za zdravlje građana.


Stoga je još jednom bitno ponoviti zahtjev svim donosiocima odluka da kako znaju i umiju sačuvaju bolnicu ali i apel svim građanima da kontrolišu svoje zdravlje.



0 comments
bottom of page